General - PostoviOnce Upon a Time (2011)


Ema Svon je devojka čiji život nikada nije imao srećan kraj. Ali, kada je uoči njenog 28. rođendana pronađe sin koga je dala na usvajanje 10 godina pre toga, sve se menja. Desetogodišnjem Henriju je očajnički potrebna Emina pomoć jer veruje da likovi iz bajki žive u stvarnom svetu, a da je ona kćerka Snežane i princa. Ema najpre odbija da poveruje Henriju, ali uskoro saznaje da gradić Storibruk krije mnoge tajne i kreće u misiju ne bi li omogućila svima srećan kraj...

PREVODE na bosanski jezik uradio je kolega Evey_W, a PREVODE na srpski jezik koleginica milena-arsic, a mi im se ovom prilikom zahvaljujemo. Za TEMU na forumu, u kojoj možete ostavljati komentare, zaslužan je kolega icemaher.
Premijere - avgust 2013. godine


Ispod se nalazi spisak filmova koji će premijerno biti prikazani u američkim bioskopima u avgustu ove godine. Ukoliko želite da se informišete o radnji filma, pogledate trejler i ostavite komentar, kliknite na naziv filma...

2 guns (2013)
The Smurfs 2 (2013)
The Spectacular Now (2013)
The Canyons (2013)
Lovelace (2013)
Elysium (2013)
Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)
Planes (2013)
We're the Millers (2013)
Kick-Ass 2 (2013)
Paranoia (2013)
The Butler (2013)
jOBS (2013)
Prince Avalanche (2013)
Ain’t Them Bodies Saints (2013)
The Mortal Instruments: City of Bones (2013)
The World's End (2013)
You're Next (2013)
Yi dai zong shi aka The Grandmaster (2013)
This Is Us aka One Direction: This Is Us (2013)
Getaway (2013)
Closed Circuit (2013)
The Lifeguard (2013)
Austenland (2013)
In a World... (2013)
Short Term 12 (2013)
Abandoned Mine (2013)
Savannah (2013)
No se Aceptan Devoluciones aka Instructions Not Included (2013)
Scenic Route (2013)

NAPOMENA: Molimo vas da budete strpljivi i sačekate prevode, a ne da spamujete teme iznad. Tema za potražnju prevoda je OVDE, ali se rukovodite time da vaš komentar ne može da ubrza izradu prevoda, već samo može da izazove kontraefekat. Svi postovi na forumu koji se odnose na potražnju, a napisani su van ove teme, biće brisani bez obrazloženja.
TPP ekipa


Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našoj maloj, ali odabranoj ekipi, koja je zaslužna za hiljade tema na forumu u kojima se možete informisati kako o novim, tako i o filmovima, serijama, dokumentarcima, animiranim i anime video sadržajima starijeg datuma.

Gajtana, A2D2, bojan969, ghostwheel, novy78, VBojana, Rea, Salvador, Gor@n88, Chuck Norris, icemaher, CSInvestigator, Kneginja, hvala vam na nesebičnom trudu i vremenu koji ulažete, te stoga vašem nemerljivom doprinosu radu foruma i sajta!
Sezona 2013/2014.


Ljubitelji televizijskih serija!
Zanima vas koje će serije američke televizije NBC, FOX, abc, CBS i the CW emitovati ove jeseni? Ne tražite daje, pošto je kolega Gor@n88 napravio TEMU koja sadrži precizne termine emitovanja serija, kao i linkove ka temama na forumu u kojima možete pogledati trejlere, pročitati opise i ostaviti svoj komentar.

Mi se ovom prilikom zahvaljujemo kolegi koji je uložio dosta truda da ne bismo mi lutali po internetu.
Through the Wormhole (2010)


Američki glumac, dobitnik Oscara i svemirski entuzijsta Morgan Freeman je domaćin, narator i eksluzivan producent ove serije koja se bavi istraživanjem najveličanstvenijih misterija univerzuma, pokušavajući odgovoriti na pitanja kao što su: Da li smo sami? Postoji li život na drugim planetama? Odakle smo došli? Da li je putovanje kroz vrijeme moguće? Postoji li život poslije smrti? itd.

Serija uključuje najnoviji rad NASA-e i privatnih tvrtki koje istražuju svemir, kao i najnovije teorije futurista i fizičara u vezi crnih rupa, kolonizacije planeta, teorija struna i još mnogo toga.

Za PREVODE se zahvaljujemo koleginici LjubicaSP, a za TEMU na forumu koleginici Kneginja. U istoj možete ostavljati komentare nakon gledanja.
The House of Mirth (2000)


Film je snimljen po romanu Edit Vorton, smešten u godine s početka prošlog veka i prati nesrećan život Lili Bart, ambiciozne devojke čiji je cilj da pronađe bogatog supruga. U potrazi za lagodnim životom, ona polako zakoračuje u svet intriga i spletki, gde vladaju ljubomora i nepravda, a tragične posledice se nižu jedna za drugom...

Za PREVOD filma i TEMU na forumu (u kojoj možete ostaviti komentar nakon gledanja filma), zahvaljujemo se kolegi Filaretu.
Pohvala svim autorima
Hteo bih da se zahvalim svim autorima titlova za filmove i serije , s obzirom da sam skinuo sa ovog sajta oko 3000 pevoda što za filmove što za serije . U 99 % slučajeva pevodi zaslužuju pet zvezdica .Ljudi svaka vam čast :-)
Everwood (2002)

Posle ženine smrti, vrhunski neurohirurg se sa dvoje dece, osetljivim i nadarenim Eframom i devetogodišnjom Delijom, seli iz Njujorka u Evervud, idilični planinski gradić okružen šumama i jezerima. Međutim, prilagođavanje životnom ritmu malenog grada ide teže nego što je mogao i pretpostaviti. U Evervudu već postoji lekar koji uživa poštovanje meštana, no to nije najveći problem: najteže mu je snaći se u ulozi samohranog oca, naročito zato što je porodici do tada posvećivao veoma malo pažnje. Kako se njih troje bolje upoznaju, što međusobno, što sa stanovnicima Evervuda, tako se njihovi odnosi menjaju i razvijaju.
Prevod za seriju radi kolega Highwayman9999, a prevode možete preuzeti sa naše stranice
Za forumsku temu na kojoj možete komentarisati seriju zahvaljujemo se koleginici VBojani.
The Good Wife (2009)

U seriji "The Good Wife“ glavna glumica tumači ulogu supruge i majke, koja nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala, hrabro preuzima brigu o porodici. Inače, Džulijana Mardžils je dobila Emi i Zlatni Globus za ovu ulogu, nakon emitovanja I sezone u Americi.
 
Nakon što joj suprug priredi veliko poniženje zbog otkrivanja političke korupcije i seksualnog skandala, Ališa Florik se vraća svojoj advokatskoj karijeri. Kao mlađa partnerka u prestižnoj advokatskoj kancelariji u Čikagu, ona se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi sa fakulteta Vilu Gardneru. Kao partner u kancelariji, Vil sa zanimanjem prati kako će se Ališa snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg odsustva iz sudnice. Ona je zahvalna što joj je najbolja parničarka u kancelariji ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uslove i da će do uspeha ipak morati da dođe sama.

Prevode za seriju nam radi koleginica sylvyrose, a nakon gledanja epizoda, svoje komentare možete ostavljati u forumskoj temi, na kojoj se zahvaljujemo kolegi Gor@n88.
Bishôjo senshi Sêrâ Mûn AKA Sailor Moon

Sailor moon' ili  'Mjesečeva ratnica' jedan je od prvih, i boljih animea s grupom djevojaka s magičnim moćima, transformacijama i borbom protiv neprijatelja.
Glavni junak serijala je Usagi Tsukino, smotana tinejdžerka kojoj jednog dana, mačka koja govori zvana Luna predaje čarobni broš kojim se Usagi pretvara u Mesečevu Ratnicu - Sailor Moon, čiji je zadatak da se bori protiv mračnih sila koje žele da porobe Zemlju i ceo univerzum, kao i da pronađe izgubljenu Mesečevu Princezu.
U tom zadatku joj pomažu njeni saborci, Sailor Senshi (Sailor Scouts), kao i tajanstveni Tuxedo Mask. Sailor Moon se prvi put pojavila u mangi autorke Naoko Takeuchi, koja se originalno objavljivala od 1991 do 1997, ali je najveću popularnost stekla kroz crtani serijal koji se emitovao od 1992 do 1997,  i koji se sastoji iz 5 serijala i ukupno 200 epizoda. Takođe se pojavila i u nekoliko dugometražnih animiranih filmova, igranoj seriji, brojnim video igricama kao i u 25 pozorišnih mjuzikala.

Prevode za ovu seriju nam radi kolega dilan_dog a možete ih skinuti sa naše STRANICE. Komentare u vezi sa serijom ostavljajte na FORUMSKOJ TEMI, za koju se zahvaljujemo koleginici Gajtani.
Evil Dead (2013)


Evil Dead je rimejk kultnog horor filma iz 1981. godine Sam Raimia. Režiju ovog puta potpisuje Fede Alvarez a glavne uloge igraju Jane Levy i Shiloh Fernandez. Zanimljivosti vezane za ovaj film su da je ovo četvrti film u 'The Evil Dead' franšizi i da u njemu neće Sam Raimi biti režiser kao i da Bruce Campbell neće biti u ulozi Ash Williamsa međutim, obojica su producenti filma što svedoči da veruju u Evil Dead priču.

Kad smo kod priče...

Grupa tinejdžera se zatekne u jednoj udaljenoj kolibi u šumi. Slučajno otkriju knjigu mrtvih, nesvesno prizovu uspavane uklete demone koji žive u obližnjim šumama i koji ih odmah zaposednu. Samo jedan član skupine će im se odupreti i pokušaće da se izbori za opstanak.

Iskreno nas zanima da li Alvarezova verzija može da se poredi sa Raimijevim originalom, te da li je dorasla najavi u kojoj se tvrdi da je posredi "Najstrašniji film koji ste ikad pogledali". To je najverovatnije hiperbola ali opet, želeli bismo sami da se uverimo u to u čemu će nam svakako pomoći prevod kolege BAMBULA, koga možete da preuzmete sa naše stranice.
Svoje komentare možete da ostavljate u forumskoj temi.
Insensibles (2012)

Film se sastoji iz dve priče i paralelno prati dešavanja: 1930-te, Španija, Katalonija za vreme građanskog rata. Grupa naučnika u jednom institutu proučava decu sa čudnom anomalijom: ne osećaju nikakav bol. Izlažu ih svakakvim eksperimentima kako bi mogli da ih izleče. Kao posledica neuspešnog tretmana, zatvaraju ih u karantin.

Sadašnjost. Dr Martel je uspešan hirurg koji doživljava saobraćajni udes i završi ležeći u bolnici. Lekari ustanove da ima rak i hitno moraju izvršiti transplataciju koštane srži na njemu kako bi preživeo. Nakon svoje bolesti, posećuje svoje roditelje i otkriva strašnu tajnu iz prošlosti...

Hvala kolegi BaglyasPeter i na PREVODU i na FORUMSKOJ TEMI, gde možete ostaviti svoje komentare.

Vegas (2012)

„Vegas“ je drama koja je inspirisana istinitom pričom o bivšem šerifu Las Vegasa - Ralfu Lambu. Ralf je bio rodeo kauboj ali je kasnije postao šerif Las Vegasa.

Las Vegas 1960. godine postaje meka za kockanje i svakavu zabavu, a samo donedavno to je bio pustinjski grad. Što se više razvija, Las Vegas, postaje okrutnije mesto za život, a korupcija i kriminalci su na sve strane. Gradonačelnik se priseća da je Ralf bio u službi zakona u Drugom svetskom ratu, angažuje ga da pomogne u istrazi ubistva radnika u kazinu.

U tom trenutku, počinje borba sa Vinsentom Savinom (Majkl Čiklis). On je nemilosrdni čikaški gangster koji planira da uzme Vegas pod svoje...

Prevode za seriju radi kolega ANGELS i možete ih preuzeti ODAVDE, a kolegi Gor@n88 se zahvaljujemo na FORUMSKOJ TEMI u kojoj možete ostavljati vaše komentare.
Mysterious Mr. Moto (1938)

Dva su razloga za predstavljanje ovog filma: prvi, jer film svojim kvalitetom to nedvosmisleno zaslužuje a drugi, u ovom trenutku možda i važniji, što je ovo 750. autorski prevod našeg kolege GACA62, na čemu mu čestitamo i "skidamo kapu". SVAKA ČAST MAJSTORE!!!!

Prevod možete skinuti ODAVDE a komentare ostaviti na forumskoj temi, za koju se zahvaljujemo koleginici Gajtani.
Jack Reacher (2012)

Prema bestselleru Lee Childa, dolazi film o jednom od najvažnijih, najuvjerljivjih heroja – bivšem vojnom istražitelju Jacku Reacheru (Tom Cruise). Kad nepoznati strijelac naizgled nasumce oduzme pet života, svi dokazi upućuju na bivšeg vojnika. Na ispitivanju, sve što ima za reći osumnjičenik je: „Dovedite Jacka Reachera!" I tako započinje igra!
Neuhvatljivi Jack Reacher kreće u potragu za istinom, borbu protiv neočekivanog neprijatelja s istančanim borilačkim vještinama i oštrim umom!
Tom Cruise se vraća na velika platna u uzbudljivom i intrigantnom akcijskom filmu pod redateljskom palicom oskarovca Christophera McQuarriea.

Prevod je uradio kolega Bambula i možete ga skinuti ODAVDE.

Hvala koleginici Gajtani na TEMI, na kojoj možete ostavljati vaše komentare u vezi sa filmom.
Gambit (2012)

Film "Gambit" iz 1966. imao je čak tri nominacije za Oskara i Zlatni globus...
Da li će rimejk iz 2012. ponoviti uspeh originala ili ga možda i nadmašiti (prim.aut. sumnjam :-) ) ostaje nam da vidimo. Prevod možete naći na našem sajtu.

Gambit je priča o britanskom kustosu (Firth), koji smišlja paklenu osvetu svom šefu. Njegov šef (Rickman), jedan je od najbogatijih ljudi Engleske, ujedno i strastveni kolekcionar umjetnina, a Fith će ga zeznuti tako što će mu podvaliti lažnu Monetovu sliku.
Za savršen plan nedostaje mu ključni deo - angažovanje jedne lepotice kao žrtve. Kada sretne Nikol, izgleda da je ona savršena kandidatkinja. Ali, Hari biva toliko
opčinjen njom da njegov prvobitan plan počinje da se opasno izjalovljava...

Hvala koleginici Gajtani na TEMI, na kojoj možete ostavljati vaše komentare u vezi sa filmom.
Garth Marenghi's Darkplace (2004)

Garth Marenghi's Darkplace je britanska komedija koja predstavlja priču u priči.
Sam Marenghi je ismijavanje Stephena Kinga dok serija ismijava '80-e, od mode do filmova.
Priča je smještena u bolnicu u mjestu Darkplace, koja je smještena iznad kapija Pakla. Marenghi glumi dr. Ricka Daglessa,  njegov izdavač Dean Learner glumi Thorntona Reeda, direktora bolnice, Todd Rivers je glumac koji glumi dr. Luciena Sancheza, a Madeliene Wool je glumica koja glumi dr. Liz Asher.
Naravno, svi ovi likovi su izmišljeni, a glavna premisa serije je ta da je to serija snimljena nekad 1980., ali da je određene sile nisu htjele pustiti (osim u Peruu gdje se prikazivala po riječima Marenghija ) u to vrijeme. Sada, tj. 2004., u vrijeme velike "suše" na TV-u, serija se počinje prikazivati, izvađena iz autorovog podruma...

"Ko voli opičeni britanski humor i '80-e, nek navali"

Hvala kolegi Nameless One na kratkom opisu a još više na PREVODIMA za ovu sjajnu seriju. Vaše komentare možete ostaviti na FORUMSKOJ TEMI.
Breaking Bad (2008)

Za one koji nisu pratili i nisu upoznati sa sadržajem ove serije donosimo vam kratak pregled kao mamac koji će vas sigurno zainteresovati da ovoj priči posvetite i dodatnu pažnju.

Radnja serije prati srednjovječnog profesora hemije i njegovu životnu priču. Glavnog junaka koji u seriji nosi ime Walter White igra genijalni Brayan Cranston. Nevjerovatna transformacija glavnog glumca koga uglavnom pamtimo iz humorističnih serija poput „Malkom u sredini“ u lik srednjovječnog profesora hemije koji prolazi kroz krizu srednjih godina samo dodatno naglašava priču koja je sama po sebi dovoljna da vas fascinira.

U prvih nekoliko slika postane nam sasvim jasno kakvu priču ćemo imati priliku da pratimo. Jedan monoton život osrednje američke porodice, neprestani finansijski problemi, i bolest koja je došla iznenada, natjeraće ovog „dosadnog“ profesora hemije da promijeni svoje zanimanje...

Serija je preporuka jednog od naših najboljih prevodilaca na makedonski jezik, kolege T0MIsk a ukoliko vas još uvek nismo zainteresovali, pogledajte i komentare naših članova na FORUMSKOJ TEMI.
In einem Jahr mit 13 Monden (1978)

Esencijalni Fasbinder! Njegov najdublje lični flm (on je napisao, režirao, producirao, dizajnirao, snimao i uradio montažu) o potrazi za identitetom i ljubavi muškarca preobraćenog u ženu.
S Folkerom Špenglerom u glavnoj ulozi, koji takođe ostvaruje lik koji oduzima dah, ova usmerena studija karaktera transeksualca ne može se kategorisati, pošto ona spaja zajedno, na nekom primarnom intuitivnom nivou, melodramu, tragediju i jedinstveni rod komedije koja je nemilosrdna i nežna.
Kako inače opisati film u kojem heroj / heroina  recituje Getea u klanici uz Hendlov koncert za orgulje i čini da to izgleda ne samo verodostojno već i sasvim dirljivo i skromno?  Gde inače možete videti biznismena / gangstera da izvodi scenu iz jedne stare muzičke komedije  Džerija Luisa i da to štima?


"U godini sa trinaest meseca" je jedan od najlepših, duboko osećajnih filmova koji je ikad viđen i koga je Fasbinder
stavio na drugo mesto na listi svojih najboljih filmova a naš kolega MITA53, koji je i preveo film, na prvo mesto najomiljenijih filmova za koje je uradio prevod.
The Master (2012)

U filmu The Master, Joaquin Phoenix glumi psihološki poremećenog ratnog veterana koji počinje da radi za Lancastera Dodda (Philip Seymour Hoffman), harizmatičnog vođu koji gradi sopstvenu religiju. Dok se alkoholičarski i samodestruktivni bivši vojnik sve više uvlači u priču sa liderom kulta, njegovi prirodni instinkti mu ne dozvoljavaju da prihvati svoju novu poziciju tako snažno kako bi drugi iz grupe želeli...

bubba ho-tep:
Još jedna izvrsna studija karaktera iz ruku Paula Thomasa Andersona. Mentalno nestabilan bivši mornar, u bijegu od problema u koje se uvalio prilagođavajući se poslijeratnom životu na kopnu, igrom slučaja završi na brodu u vlasništvu karizmatičnog vođe kulta, jednako mentalno nestabilnog. Njihova međusobna interakcija i kemija vodi obojicu na put do spoznaje samih sebe i daje nam brilijantan presjek mentalnog sklopa jednog vremena...
U glumačkom smislu, Philip Seymour Hoffman solidan, Joaquin Phoenix izvanredan...

VBojana:
Studija apsurda u kafkijanskom maniru. Joaquin je toliko dobar da sam u jednom trenutku htela da prekinem da gledam film jer nisam mogla da izdržim mučenje kroz koje prolazi njegov lik.

Sjajan film zaslužuje sjajan prevod, a ovog puta za to je zaslužan kolega ROZANIK. Utiske o filmu možete sa nama podeiti u FORUMSKOJ TEMI na kojoj se zahvaljujemo koleginici Rei.
1 [ 2 ] 3 4 5
Kategorije bloga

Pretraži postove :
::-) ::-) ::-) ::-)