Birajte: bogatstvo ili sreća ?Napisao korisnik administrator, 10/13/2010 11:17:43 AM
Svjesni smo činjenice da bogatstvo ne donosi sreću, no ipak zavidimo bogatašima. Gledajući njihove vile, jahte, skupocjene automobile, pitamo se: „A što ja krivo radim ?“
Jeste li ikada kupili neke novine i u njima pročitali blještave intervjue o siromašnim ljudima? Ili ste u magazinu za uređenje interijera naišli na predstavljanje kućice sedmeročlane obitelji koja živi od socijalne pomoći? I mislili smo da niste. Ono što čitamo odnosi se na slavne, uspješne, bogate članove naše male svjetske zajednice. Nije izgovor, no zaista nam se ne može predbacivati što sa zavišću gledamo bogataše i želimo biti na njihovom mjestu. Lako je misliti – blago njima, oni su bogati i sretni.

Tko su svjetski sretnici ?
Već znamo tko su svjetski bogataši. Kako stvari stoje sa sretnicima? Prema istraživanjima Gallupa, najsretnije zemlje svijeta su Danska, Finska i Norveška. Južnjaci bi se odmah mogli ponosno pobuniti i reći: „Lažu! Gore u Skandinaviji nema sunca, hladno je, depresivno.“ No, istraživanja dokazuju da količina sunca ili vremenske prilike ne utječu na sreću. Skandinavci uživaju u onome što rade, prema njima se odnose s poštovanjem, imaju ravnotežu između privatnog i poslovnog života, ne brine ih nezaposlenost. Roditelji mogu ostati doma s djecom do njihove jedne i pol godine starosti, te primati punu plaću. Skandinavci nisu temperamentni kao južnjaci, ne smiju se na sve i svašta, nemaju tisuće viceva o plavušama, Muji i Hasi. Rezervirani su i pomalo hladni. Unatoč tome, odlični su prijatelji i povrh svega su ljubazni, sretni. A od raskošnog bogatstva ni „b“.

Saznaj više ...
Kategorije bloga

Pretraži postove :
::-) ::-) ::-) ::-)